Aankoop: Kies de juiste Synology NAS (serie 2/5)

Introductie:

Welkom terug bij de blogserie “Bouw je private cloud op Synology!” In dit eerste deel van de serie zullen we ons richten op een cruciale stap in het proces: het kiezen van de juiste Synology NAS (Network Attached Storage). Het selecteren van het juiste NAS-model is essentieel, omdat het de basis vormt van jouw private cloud-oplossing. We zullen je begeleiden bij het identificeren van de beste NAS die past bij jouw behoeften, opslagvereisten en budget.

 

Waarom de juiste Synology NAS kiezen?

Een Synology NAS is de kern van jouw private cloud en fungeert als een centrale opslagplaats voor jouw gegevens. De keuze voor het juiste model is van groot belang, omdat het van invloed is op de prestaties, functionaliteit en uitbreidingsmogelijkheden van jouw private cloud. Synology biedt een uitgebreid assortiment aan NAS-modellen, variërend in specificaties en mogelijkheden, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen wat het beste bij jou past.

 

Stap 1: Identificeer jouw behoeften

Voordat je een Synology NAS aanschaft, is het belangrijk om jouw behoeften duidelijk in kaart te brengen. Stel jezelf de volgende vragen:

Hoeveel opslagruimte heb je nodig voor jouw gegevens?

Welke soorten gegevens wil je opslaan (foto’s, video’s, documenten, enz.)?

Hoeveel gebruikers zullen toegang hebben tot de private cloud?

Welke andere functies of services verwacht je van jouw private cloud-oplossing?

Het beantwoorden van deze vragen helpt je bij het bepalen van de benodigde opslagcapaciteit, prestatieniveau en functies van de Synology NAS die je zoekt.

 

Stap 2: Kies het juiste NAS-model

Op basis van jouw behoeften kun je nu het meest geschikte NAS-model selecteren. Synology biedt een breed scala aan modellen, variërend van instapniveau tot geavanceerde oplossingen. Hier zijn enkele populaire NAS-series van Synology:

J-serie: Instapniveau NAS met basisfuncties voor thuisgebruikers en kleine kantoren.

Value-serie: Uitgebreide NAS met geavanceerde functies voor bedrijven.

Plus-serie: Krachtige NAS voor multimedia-streaming en gegevensback-ups. 

XS+/XS-series: High-end NAS voor veeleisende zakelijke toepassingen.

Let op de specificaties van elk model, zoals het aantal drive bays (slots voor harde schijven), de CPU-kracht, RAM en netwerkconnectiviteit. De keuze van het model moet aansluiten bij jouw geplande toepassingen en prestatievereisten.

Ga daarom naar de Nas selector tool van synology die je hier kunt vinden. 

Zodra je jouw juiste model hebt gevonden kijk dan eens op op de price watch bij tweakers voor de beste prijs, en kijk ook eens bij Coolblue voor de aanbiedingen die compleet zijn, dus met extra geheugen, disken en SSD’s. (wel zelf in elkaar zetten)

EXTRA TIP voor thuisgebruikers die docker willen gebruiken, kijk eerst even hier.

Stap 3: Overweeg toekomstige uitbreidingen

Bij het kiezen van de juiste Synology NAS is het ook belangrijk om rekening te houden met toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Denk na over jouw verwachte groei in opslagbehoeften en overweeg modellen die gemakkelijk kunnen worden uitgebreid met extra schijven of uitbreidingsunits. Dit zorgt ervoor dat jouw private cloud kan meegroeien met jouw behoeften zonder dat je volledig nieuwe hardware hoeft aan te schaffen.

Conclusie:

Het kiezen van de juiste Synology NAS is de eerste belangrijke stap bij het bouwen van jouw private cloud. Identificeer jouw behoeften, overweeg de benodigde specificaties en houd rekening met toekomstige uitbreidingen. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen bij de aanschaf van jouw NAS en bouw je een solide basis voor jouw private cloud-oplossing.

 

🚀 Wil je meer leren over private cloud?🚀
🚀Kom dan naar onze GRATIS of betaalde MASTERCLASSES! 🚀