Een eigen domeinnaam kopen via Cloudflare (serie DNS 2/4)

Introductie:

Welkom bij de eerste stap van onze blogserie gericht op het verkrijgen van je eigen domeinnaam. In dit deel bespreken we de optie om een domeinnaam te kopen via Cloudflare. Het hebben van je eigen domeinnaam is van groot belang om een solide basis te leggen voor je digitale aanwezigheid.

Het voordeel van je domain naam kopen via Cloudflare is dat je website meteen gratis beschermd is tegen diverse aanvallen!

Laten we eens kijken hoe je via Cloudflare een domeinnaam kunt kopen en waar je op moet letten tijdens het proces.

 

Stap 1: Registreren bij Cloudflare

Om te beginnen met het kopen van een domeinnaam via Cloudflare, dien je je eerst te registreren op hun website. Ga naar cloudflare.com, vul je gegevens in en klik op de knop “Sign Up” om een account aan te maken. Vul de vereiste gegevens in en voltooi het registratieproces.

Stap 2: Domeinnaam zoeken

Zodra je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, kun je beginnen met het zoeken naar een geschikte domeinnaam. Cloudflare biedt een breed scala aan domeinextensies, waaronder de populaire .nl en .com extensies. Gebruik de zoekfunctie op hun website om te controleren of de gewenste domeinnaam beschikbaar is.

Stap 3: Selecteer en koop je domeinnaam

Als je een beschikbare domeinnaam hebt gevonden, is het tijd om deze te selecteren en te kopen. Cloudflare toont je de prijs van de domeinnaam en eventuele extra services, zoals privacybescherming of SSL-certificaten. Zorg ervoor dat je de details goed controleert voordat je doorgaat met de aankoop.

Stap 4: Voer betalingsgegevens in

Cloudflare biedt verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder creditcards en PayPal. Voer je betalingsgegevens in en voltooi de aankoop van je domeinnaam.

Stap 5: DNS-instellingen configureren

Na het voltooien van de aankoop, moet je de DNS-instellingen configureren om je domeinnaam te laten verwijzen naar de gewenste website of server. Als je jouw website van uit huis wilt hosten, laat Cloudflare dan verwijzen naar jouw WAN IP adres, dat kun je achterhalen via: https://www.watzijnmijnips.nl/.Cloudflare biedt een eenvoudig te gebruiken DNS-beheerinterface waarmee je de juiste instellingen kunt configureren. Volg de instructies van Cloudflare om de DNS-instellingen correct in te stellen.

Stap 6: Domeinnaam verifiëren

Sommige domeinnaamregistrars vereisen verificatie van je contactgegevens. Zorg ervoor dat je de instructies van Cloudflare volgt om de vereiste verificatiestappen uit te voeren. Dit helpt bij het beveiligen van je domeinnaam en het voldoen aan de registratievereisten.

Conclusie:

Het kopen van een domeinnaam via Cloudflare is een eenvoudig en betrouwbaar proces. Door te registreren bij Cloudflare, een geschikte domeinnaam te zoeken, de aankoop te voltooien, de DNS-instellingen te configureren en de domeinnaam te verifiëren, kun je snel eigenaar worden van je gewenste domeinnaam. Zorg ervoor dat je de prijzen en extra services zorgvuldig controleert voordat je overgaat tot aankoop. Blijf onze blogserie volgen voor meer waardevolle stappen om jouw eigen digitale vastgoed op te bouwen.

Heb je hulp nodig bij de aankoop van jouw domain of hosting?

Neem dan contact met ons op.

🚀 Wil je meer leren over private cloud?🚀
🚀Kom dan naar onze GRATIS of betaalde MASTERCLASSES! 🚀