Docker Amsterdam MTA Roadshow

1 november 2017

De MTA RoadShow, een wereldwijd event georganiseerd door Docker, Microsoft en Amazic. Wij waren er bij! De dag begon vroeg en zou tot laat in de middag duren.

Het werd georganiseerd in het prachtige Hilton hotel (DoubleTree) te Amsterdam waar een mooie ruimte was gereserveerd en ook het ontbijt en de lunch was goed geregeld.

Het doel van dit event was om partners van Docker bekend te maken met het MTA programma van Docker. (MTA staat voor Modernize Traditional Apps.) In het begin van de ochtend is ons uitgelegd welke voordelen behaal kunnen worden door gebruik te maken van docker voor oudere omgevingen.

Dat gaat als volgt:
Je hebt een applicatie op een Windows server die vrij oud is maar nog wel mee moet naar de nieuwe omgeving.
Deze applicatie is geïnstalleerd op de server zelf en zorgt hierdoor voor de nodige ongemakken.
Dankzij het MTA programma van docker is het mogelijk deze oude applicatie over te zetten in een container waardoor deze applicatie minder resources vraagt, mobieler is en gemakkelijke te herstellen is.

Na het overzetten kun je er ook voor kiezen om de applicatie te herbouwen en op te delen in micro services… maar de uitleg daar over gaat voor deze blog wat te ver.

Hierna werd dieper ingegaan op welke voordelen (INCREASE EFFICIENCY, GAIN PORTABILITY,  IMPROVE SECURITY) het platform heeft voor nieuw te bouwen applicaties en werd een technische demo gegeven.

Ook werd er dieper ingegaan over de samenwerking tussen de Linux community en Microsoft… Ja je leest het goed SAMENWERKING tussen Linux en Microsoft.. Er werd zelfs een hartje tussen de twee getoond op het grote scherm. De voorgaande strijd tussen de twee lijkt uitgedoofd en ze gaan nu samenwerken om het Docker platform ook op Windows containers vlekkeloos te laten werken.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijk heden die docker je kan bieden?

Neem dan contact met ons op!
Auteur: Tim Dons

Laat een reactie achter

Scroll naar top